Menu

Liikuntapommin purkamiseen tarvitaan kaikkia tahoja

Laitinen Pesola JaanaKalevan kisat-teemalla satakuntalaisia vaikuttajia kokoontui Nakkilan Villilään keskustelemaan liikunnan merkityksestä yhteiskunnalle.

Tuore kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola kuvasi liikuntapommin purkamista sosiaali- ja terveyssektorin toimin. Laitinen-Pesola toi selkeästi esille yksilön roolin.

-Kukaan muu kuin yksilö itse ei voi tehdä päätöstä liikunnan toteuttamisesta. Sitä ei voi ulkoistaa kunnille tai valtiolle tai kenellekään muulle, toteaa Laitinen-Pesola.

Lue lisää...

Jenni Jokisen elämyksenä koti-Kalevan kisat

Jenni Jokinen
Oman seuran järjestämät Kalevan kisat osuvat useimmille vain kerran urheilu-urallaan. Nakkilan Viren pikajuoksija Jenni Jokinen on yksi heistä, jotka saavat sen elämyksen tänä kesänä Porin Kalevan kisoissa. Urheilijalle tällainen ainutkertainen kokemus antaa harjoitteluun virtaa ja voimaa pitkän aikaa.

-Harjoittelu on sujunut epäonnistuneen hallikauden jälkeen hyvin. Ongelmia ei ole ollut, toteaa Espanjan Aurinkorannikolla parhaillaan harjoitteleva Jenni.

Harjoittelussa on tarkennettu monia asioita, mutta lopullisen tuloksen antavat vasta kilpailut. Jennin harjoittelu toteutuu pääsääntöisesti Porin seudulla.

Lue lisää...

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kalevan kisojen suojelijaksi

Presidentti NiinistoTasavallan presidentti Sauli Niinistö on suostunut kisajärjestäjien pyyntöön toimia Porin Kalevan Kisojen suojelijana 30.7.-2.8.2015.

-On erinomaisen hienoa, että liikunnallinen presidenttimme Sauli Niinistö toimii Kalevan kisojen suojelijana. Se vahvistaa entisestään Kalevan kisojen vahvaa perinnettä ja merkittävyyttä ykköskesätapahtumien joukossa, toteaa Kalevan kisojen johtoryhmän puheenjohtaja Harri Aalto.

-Olemme toivottaneet presidenttiparin tervetulleeksi seuraaman kisoja. Sen päätöksen he ovat luvanneet varmistaa myöhemmin. Toivotaan, että saamme presidenttiparin Poriin, sillä onhan presidentin puoliso Jenni Haukio ollut nuorena vahvasti mukana Porin yleisurheilutoiminnassa, jatkaa Aalto.

Kalevan kisojen kunniatoimikunta kokoontui

Kalevan kisojen järjestelyt ottivat jälleen merkittävän askeleen eteenpäin, kun kunniatoimikunta kokoontui ensimmäisen kerran 9.3.2015 Koulutus- ja juhlatalo Mekanissa. 

Kunniatoimikunnan puheenjohtajaksi kutsuttiin Raimo Järvinen. Raimo on toiminut merkittävässä roolissa myös kaksissa edellisissä Porissa järjestetyissä Kalevan kisoissa. Vuoden 1983 kisoissa hän toimi kilpailunjohtajana ja vuoden 2005 kisoissa järjestelytoimikunnan puheenjohtaja. Raimon panos oli myös merkittävä vuoden 2015 kilpailuiden hakemisessa Poriin.

Lue lisää...

Kalevan kisojen lipunmyynti on alkanut

LipunmyyntiesiteKalevan kisojen lippujen ennakkomyynti on alkanut Lippupalvelussa.

-Jokainen kisapäivä tarjoaa katsojille mielenkiintoista seurattavaa, kertoo kilpailujen pääsihteeri Milja Kuikka. Kalevan kisat avataan torstaina 30.7. kävelykilpailuilla Etelärannassa ja yleisöllä on Etelärantaan vapaa pääsy.

Perjantain seuratuimpia urheilijoita ovat satakuntalaiset yleisurheilutähdet aituri Nooralotta Neziri ja kuulantyöntäjä Arttu Kangas. Ennakolta perjantain kovin mestaruuskamppailu nähtäneen miesten 3000 metrin estejuoksussa, missä kilpakentille paluun tehnyt Jukka Keskisalo ja Janne Ukonmaanaho asettuvat lähtöviivalle.
Lue lisää...